Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Kaunis uskonto
PETA ja Tekoäly kirjoittavat Raamatun uusiksi EmptyMa Syys 25, 2023 7:31 pm kirjoittaja Morosus

» Tukholman suomalainen helluntaiseurakunta
PETA ja Tekoäly kirjoittavat Raamatun uusiksi EmptyMa Syys 25, 2023 4:12 pm kirjoittaja Rea Aalto

» Korkeamman toivon tason sivuuttaminen
PETA ja Tekoäly kirjoittavat Raamatun uusiksi EmptyMa Syys 25, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Oikea apostoli on surkea apostoli kuulijoittensa tähden
PETA ja Tekoäly kirjoittavat Raamatun uusiksi EmptySu Syys 24, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Onko Pelastajasi palvelutehtäväsi vai Herra Jeesus?
PETA ja Tekoäly kirjoittavat Raamatun uusiksi EmptyLa Syys 23, 2023 7:02 am kirjoittaja Vierailija

» Olenko vihamiehesi kun puhun sinulle totuutta?
PETA ja Tekoäly kirjoittavat Raamatun uusiksi EmptyLa Syys 23, 2023 6:58 am kirjoittaja Vierailija

» C.O. Rosenius // Katso, käsiini olen minä sinut piirtänyt. Jes. 49:14.
PETA ja Tekoäly kirjoittavat Raamatun uusiksi EmptyPe Syys 22, 2023 1:16 pm kirjoittaja jarrut

» Kelle olemme kyyneleemme velkaa? Kuolemansurun moraalisesta merkityksestä
PETA ja Tekoäly kirjoittavat Raamatun uusiksi EmptyPe Syys 22, 2023 1:01 pm kirjoittaja jarrut

» Jmalan valtakunta on kuin suuri sairaala
PETA ja Tekoäly kirjoittavat Raamatun uusiksi EmptyTo Syys 21, 2023 12:47 pm kirjoittaja jarrut

Syyskuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalenteri Kalenteri


PETA ja Tekoäly kirjoittavat Raamatun uusiksi

Siirry alas

PETA ja Tekoäly kirjoittavat Raamatun uusiksi Empty PETA ja Tekoäly kirjoittavat Raamatun uusiksi

Viesti kirjoittaja Vierailija Ke Toukokuu 17, 2023 7:57 amPETA ja Tekoäly kirjoittavat Raamatun uusiksi Peta-j10PETA ja Tekoäly kirjoittavat Raamatun uusiksi
Tyler O’Neil on hereillä: jälleen kerran USA:n vasemmisto yrittää sovittaa Raamatun omiin poliittisiin tarkoituksiinsa, tällä kertaa tekoälyn avulla.

Kyllä, People for the Ethical Treatment of Animals julkaisi viime viikolla melko löysän uudelleenkirjoituksen Genesiksen kirjasta (1. Moos.) nimeltä "The Book: PETA's Version of the Creation Story". (The Kirja: PETA’n näkemys Luomiskertomuksesta)

Lopputulos on jo luonnostaan loukkaava, toisinaan hieman hauska, mutta lopulta melko masentava kokonaisuus. Luota minuun: kärsin sen lukemisesta, joten sinun, rakas lukijani, ei tarvitse tuhlata aikaasi samaan.

PETA – tai tekoäly, josta olen vakuuttunut, että juuri A.I. tarjosi luultavasti parhaat/pahimmat palat tästä rappeutuneesta hölynpölystä – päätti olla orjallisesti jäljittelevä, toistaen alkuperäisiä paikkoja ja säilyttäen Genesiksen karkean rakenteen, samalla kun hylättiin tarinan pääteologinen sanoma ja tärkeimmät kertomuskohdat, jotka antavat inspiroidulle Sanalle sen emotionaalisen voiman.

Tässä uskomattoman desinfioidussa Raamatun versiossa Kain ei ole murhaaja, Nimrod lakkaa olemasta metsästäjä, Hagar on kokki, koira ottaa Iisakin paikan Morian vuorella eikä mitään uhrata, faraon hovimestari ja leipuri lopulta jäävät eloon molemmat, ja faraon unet sisältävät vegaanisaarnaamista, eikä nälänhätää, mikä on sitten aiheuttamassa Jaakobin perheen yhdistämisen.

Jossain tekoälyn ja PETA:n omien woke- mädättäjien välillä Raamatun perustiedot katosivat.

Esimerkiksi Raakel kuolee synnyttäessään Joosefia, eikä tämän nuorempaa veljeään Benjaminia (1. Moos. 35), ja Benjamin ilmestyy ihmeellisesti kuvaan Joosefin vanhempana veljenä. Kain – edelleen tarinan konnana – uhraa eläimen lihaa Jumalalle, kun taas Abel uhraa kasveja, mikä edustaa käänteistä raamatullista tarinaa, jossa Abel uhraa kallisarvoiset lampaansa. PETA olisi yhtä hyvin voinut tehdä Abelista konnan, varsinkin kun se päätti poistaa tuon murhan kokonaan.

Suurin osa päähenkilöistä - joilla on varsin valtavia vikoja Genesiksen alkuperäisessä versiossa - ovat kaikki moraalisesti tahrattomia vegaaniuskonnon pappeja, jotka saarnaavat soija- ja mantelimaidon hyveistä. He kulkevat paikasta toiseen levittäen evankeliumia eläinten kohtelusta yhdenvertaisesti ihmisten kanssa, ja toisinaan eläimet puhuvat omasta sopimuksestaan. (Yhdessä vaiheessa kamelit päättävät keskenään opettaa kouluttamattomia ihmisiä, mutta sitten päättävät vain matkustaa heidän kanssaan.)

Joosefin veljet päättävät silti kidnapata ja myydä veljensä kateudesta, mutta he eivät kylläkään uskalla vahingoittaa vuohta kastamalla Joosefin moniväristä takkia vuohen vereen. Sen sijaan he käyttävät juurikasmehua. Kyllä, he harkitsevat oman veljensä murhaamista, mutta – varjele - heitä vahingoittamasta eläintä.

Sillä välin Enos vetää arvonnassa lyhyen tikun. Sen sijaan, että Enos olisi elänyt 905 vuotta (1. Moos. 5:11), hän elää vajaat 50 vuotta.

"Enos söi eläinten lihaa ja teki siten äärimmäisen synnin, mikä johti häpeän, heikkouden, tietämättömyyden ja sairauden lyhentämään elämään", R/raamattu sanoo PETA:n mukaan.

PETA:n ottamat laajat vapaudet Raamatun tekstin kanssa eivät ole johdonmukaisesti perusteltuja. Vaikka eläinoikeusryhmä – joka tapauksessa - hylkää Iisakin uhraamisen ja faraon unet, ja käyttää usein äärimmäisen modernia puhekieltä, kuten "täysin revitty" (engl. totally ripped), se säilyttää pieniä yksityiskohtia, kuten tuntemattomat paikannimet ja arkaaiset sanat, antaakseen "modernisoidulle" tekstille ripauksen raamatullista makua. Se pakottautuu säilyttämään samat kirjan luvut kuin Genesis, vaikka se on perannutkin niin monia kertomusten yksityiskohtia, että kokonaiset "luvut" ovat vain viisi kappaletta pitkiä.

Näyttää siltä, että kaikki, jotka PETA:ssa kirjoittivat Genesiksen uudelleen, menettivät kiinnostuksensa muutaman ensimmäisen luvun jälkeen ja antoivat tekoälyn hoitaa loput. (Ylivoimaisesti “paras” osa koko kirjasta on Jumalan “kevennyksiä” kuuden luomispäivän aikana, kun hän sanoo: "Tulkoon lihaton maanantai!") Silti edes tekoälyllä ei voi selittää sitä, kuinka PETA onnistui tekemään niin todella kiehtovasta kirjasta, kuten Genesis, niin perin tylsän.

Amerikkalaiset, jotka todella lukevat Raamatun alkuperäistä versiota, saattavat ihmetellä, kuinka vähän se itse asiassa saarnaa. Genesis, sellaisena kuin me sen tunnemme, kertoo erityisesti henkilökohtaisia kertomuksia – usein varsin kiusallisin, verisin yksityiskohdin. Tarina siitä, kuinka Jaakob sai 12 poikaa, on suorastaan huolestuttava, samoin kuin tieto siitä, että Saara pakotti palvelijattarensa yhtymään Abrahamiin, jotta tämä voisi vihdoinkin saada pojan. Jaakob huijaa isäänsä, jotta voi varastaa siunauksen vanhemmalta veljeltään, älkäämmekä siis edes paneutuko siihen, kuinka Juuda lopulta saa itselleen elävän pojan.

Abraham, Iisak ja Jaakob eivät aina ole niitä ihailtavimpia ihmisiä – ja se on osa itse asiaa. Jumala tekee näistä samaistuttavista, virheitä tekevistä hahmoista suuren kansan, ja heidän puutteensa ovat tärkeitä, koska ne juuri korostavat Jumalan työtä heidän kauttaan.

Alkuperäisen Genesiksen kirjoittaja ei yritä vain kertoa hyvää tarinaa - hän yrittää tallentaa kuinka nämä ihmiset todella elivät, ja tämä on yksi syy siihen, miksi Genesis osoittautuu erinomaiseksi kirjaksi.

Kun taas PETA täyttää pseudoraamatulliset sivunsa jatkuvalla, huutavalla saarnalla. Kuinka Abel saa Kainin lopettamaan eläinten tappamisen ja syömisen? Hän selittää, että Kain "voi tulla todella lihaksikkaaksi syömällä kasveja". Mitä sellaista Sodoman kansa tekee, mikä saa Jumalan tuhoamaan heidät? He yrittävät pakottaa Lootin vieraat syömään "karsinogeenista lihaamme ja kolesterolipommejamme". Miksi Saara nauraa epäuskoisena Mamren tammistossa? Ei siksi, että hän epäilee Jumalan lupausta, että hän saisi pojan vanhuudessaan, vaan koska hän epäilee, että "hän tulee järjestämään paljon lisää [vegaanisia] juhlia".

Kun Genesiksen kertomukset keskittyvät erilaisiin kamppailuihin Jumalan ja muiden kanssa, PETA:n versio on kuin rikkinäinen vinyylilevy. Monet luvuista seuraavat sankareita – Abrahamia, Saaraa, Rebekkaa, Jaakobia ja Joosefin – heidän kulkiessaan paikasta toiseen saarnaten, että vegaaniruoka maistuu paremmalta, että kasviperäiset vaatteet tuntuvat paremmilta päällä eivätkä haise ja että eläimillä kuten kanoilla ja lampailla on monimutkaisia tunteita. Harvat hahmoista kasvavat pintatason muutosta pidemmälle eläinten syömisessä – muutos, joka vaatii vain yhden tai kaksi sankaria, jotka saarnaavat heille pari riviä karua "dialogia".

Ehkä räikein teologinen muutos keskittyy "turkisvauvaan": eläimeen, jota Abraham kohtelee kuin omaa lastaan. Luku 21, joka jäljittelee Mooseksen kirjan 21:n rakennetta, keskittyy Abrahamiin ja Saaraan, jotka adoptoivat Herbie-nimisen koiran. Teksti viittaa siihen, että patriarkka ja hänen vaimonsa rakastavat Herbietä enemmän kuin varsinaista poikaansa Isaakia, jonka syntymän lupaus Saaran vanhuudessa on juutalaisuuden ja kristinuskon kulmakivi.

"Kuka olisi sanonut Abrahamille ja minulle, että me lapsen saamisen siunauksen sijasta löytäisimme vielä enemmän iloa rakastavan kodin tarjoamisesta tälle upealle koiralle, Herbielle?", Saara kysyy. "Kun he kävelivät Herbien kanssa, Saara ja Abraham ajattelivat, että on tärkeää adoptoida koiria turvakodista tai pelastusorganisaatioista sen sijaan, että ostettaisiin niitä kasvattajilta tai lemmikkikaupoista... Ja totisesti aikamme slogan, “adoptoi, älä osta” (https://www.caninejournal.com/adopt-dont-shop/ ), kukoisti Saaran sydämessä, ja hän ja Abraham toistivat sitä toisilleen."

Tämä kumouksellinen käänne jatkuu seuraavassa luvussa, jossa PETA hylkää koko tarinan siitä, että Jumala pyysi Abrahamia uhraamaan poikansa Iisakin Moorian vuorella, kuitenkin pelastaakseen hänet aivan viime hetkellä – keskeinen kohta, jonka kristityt näkevät esikuvaavan Herran Jeesuksen ristiinnaulitsemista. PETA:n versiossa 1. Mooseksen kirjan 22:sta, Jumala pyytää Abrahamia viemään Herbien Moorian vuorelle ja vasta sitten esittelee heille molemmille Leroy-nimisen karitsan, jonka kanssa he ystävystyvät.

Nämä kaksi lukua selittävät, miksi PETA:n eläinoikeusideologia eroaa niin silmiinpistävästi kristinuskosta. Alkuperäinen Raamattu erottaa selkeästi eläimet, ja taas ihmiset jotka on luotu Jumalan kuvaksi ja joille hän antaa vallan hallita maan eläviä olentoja. Jumala lupaa Aabrahamille, että hänestä tulee suuri kansakunta, mutta tämä kansakunta tulee mahdolliseksi vain Abrahamin luvatun pojan Iisakin kautta, ja Jumala kovasti koettelee Abrahamia pyytämällä häntä uhraamaan tuon luvatun pojan.

PETA:n saarnat eivät voi kilpailla tämän inspiroidun kertomuksen rikkauden kanssa, ja näin saarnatessaan eläinoikeuksien woke- mädättäjät juuri paljastavat, kuinka tyhjä heidän ideologiansa todella on.

“Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan ja sanovat: "Missä on lupaus hänen tulemuksestansa?” (2 Piet. 3:3-4)
Olli-Pekka Tuikkala

Lähteet:
Raamattu
thepukki.fi

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

PETA ja Tekoäly kirjoittavat Raamatun uusiksi Empty Vs: PETA ja Tekoäly kirjoittavat Raamatun uusiksi

Viesti kirjoittaja Vierailija Ke Elo 16, 2023 6:14 am

PETA:n vegaaniset wokescoldit lyöttäytyvät yhteen tekoälyn kanssa kirjoittaakseen Raamatun uudelleen

Jälleen kerran vasemmisto yrittää anastaa Raamatun omiin poliittisiin tarkoituksiinsa, tällä kertaa tekoälyn avulla.

Kyllä, People for the Ethical Treatment of Animals julkaisi viime viikolla melko lempeän uudelleenkirjoituksen Genesiksen kirjasta otsikolla "The Book: PETA's Version of the Creation Story".

Tulos on luonnostaan loukkaava, toisinaan hieman hauska, mutta lopulta melko vähäpätöinen. Luota minuun: kärsin sen lukemisesta, joten sinun, rakas lukija, ei tarvitse tuhlata aikaasi.

PETA - tai tekoäly, jonka olen vakuuttunut luultavasti tarjonneen parhaat palat tästä rappeutuneesta ajojalasta - päätti olla orjallisesti johdannainen, toistaen alkuperäisiä paikkoja ja säilyttäen Genesiksen karkean rakenteen, samalla kun romutettiin tarinan teologinen pääviesti ja tärkeimmät juonikohdat, jotka antavat innoitetusta Sanasta sen emotionaalisen painoarvon.

Tässä uskomattoman puhdistetussa raamatunkäännöksessä Kain ei ole murhaaja, Nimrod lakkaa olemasta metsästäjä, Hagar on kokki, koira ottaa Iisakin paikan Moorian vuorella eikä uhrausta ole, faraon hovimestari ja leipuri elävät molemmat, ja faraon unelmiin liittyy vegaaninen saarnaaminen, ei nälänhätä, joka on vastuussa Jaakobin perheen yhdistämisestä.

Jossain tekoälyn ja PETA:n wokescoldien välimaastossa perustiedot hukkuivat.

Esimerkiksi Raakel kuolee synnytyksessä Joosefin eikä nuoremman veljensä Benjaminin kanssa (35. Moos. <>), ja Benjamin ilmestyy ihmeellisesti Josephin vanhemmaksi veljeksi. Kain - edelleen tarinan konna - uhraa eläimen lihaa Jumalalle, kun taas Abel uhraa kasveja, mikä edustaa käännettä Raamatun kertomukseen, jossa Abel uhraa arvokkaat lampaat. PETA olisi yhtä hyvin voinut tehdä Abelista roiston, varsinkin kun se päätti joka tapauksessa hylätä murhan.

Suurin osa päähenkilöistä - joilla on melko valtavia puutteita Genesiksen alkuperäisessä versiossa - ovat kaikki moraalisesti tahrattomia vegaaniuskonnon pappeja, jotka saarnaavat soijan ja mantelimaidon hyveitä. He kulkevat paikasta toiseen levittäen evankeliumia eläinten kohtelemisesta ihmisinä, ja toisinaan eläimet puhuvat omasta tahdostaan. (Yhdessä vaiheessa kamelit päättävät keskenään opettaa kouluttamattomia ihmisiä, mutta päättävät sitten vain matkustaa heidän kanssaan.)

Josephin veljet päättävät edelleen siepata ja myydä veljensä mustasukkaisuudesta, mutta he eivät myöskään uskaltaisi vahingoittaa vuohta kastamaan moniväristä takkiaan vuohen vereen. Sen sijaan he käyttävät juurikkaan mehua. Kyllä, he harkitsevat oman veljensä murhaamista, mutta Jumala varjelkoon, että he koskettavat eläintä.

Samaan aikaan Enosh piirtää tikun lyhyen pään. Sen sijaan, että Eenosh eläisi 905 vuotta (5. Moos. 11:50), hän elää vaivaiset <> vuotta.

"Enosh söi eläinten lihan ja teki siten lopullisen synnin, mikä johti häpeän, heikkouden, tietämättömyyden ja sairauden lyhentyneeseen elämään", Raamattu PETA: n mukaan.

PETA:n laajoista vapauksista Raamatun tekstin suhteen puuttuu johdonmukaiset perustelut. Vaikka eläinoikeusryhmä romuttaa Iisakin ja faraon unelmien uhraamisen tahtomattaan ja käyttää usein erittäin moderneja puhekielisiä lauseita, kuten "täysin revitty", se säilyttää pienet yksityiskohdat, kuten epäselvät paikannimet ja arkaaiset sanat antaakseen "modernisoidulle" tekstille raamatullisen maun. Se pyrkii säilyttämään samat luvut kuin Genesis, vaikka se suolistaa niin paljon tarinan yksityiskohtia, että kokonaiset "luvut" ovat viisi kappaletta.

Näyttää siltä, että kuka tahansa PETA: ssa kirjoitti Genesiksen uudelleen menetti kiinnostuksensa muutaman ensimmäisen luvun jälkeen ja antoi tekoälyn tehdä loput. (Ylivoimaisesti paras osa koko kirjaa on Jumalan sutkautukset kuuden luomispäivän aikana, joissa hän sanoo: "Olkoon lihaton maanantai!") Silti edes tekoäly ei pysty selittämään, miten PETA onnistui tekemään Genesiksen kaltaisesta todella mukaansatempaavasta kirjasta niin hiton tylsän.

Amerikkalaiset, jotka todella lukevat Raamatun alkuperäisen version, saattavat ihmetellä, kuinka vähän saarnaamista se todella tekee. Erityisesti Genesis sellaisena kuin me sen tunnemme, kertoo henkilökohtaisia tarinoita - usein melko kiusallisia verisiä yksityiskohtia. Tarina siitä, kuinka Jaakob sai 12 poikaa, on suorastaan häiritsevä, samoin kuin ajatus siitä, että Saara pakottaisi palvelijansa Aabrahamin luo, vain jotta hän voisi lopulta saada pojan. Jaakob huijaa isäänsä, jotta tämä voi varastaa siunauksen vanhemmalta veljeltään, eikä edes puututa siihen, miten Juuda lopulta päätyy elävään poikaan.

Aabraham, Iisak ja Jaakob eivät aina vaikuta kaikkein ihailtavimpilta ihmisiltä – ja se on osa asian ydintä. Jumala tekee näistä samaistuttavista, vajavaisista hahmoista suuren kansakunnan, ja heidän puutteillaan on merkitystä, koska ne korostavat Jumalan työtä heidän kauttaan.

Genesiksen kirjoittaja ei vain yritä kertoa hyvää tarinaa, hän yrittää tallentaa kuinka nämä ihmiset todella elivät, ja se on yksi syy siihen, miksi Genesis osoittautuu erinomaiseksi kirjaksi.

Samaan aikaan PETA pakkaa pseudoraamatulliset sivunsa jatkuvaan, kirvelevään saarnaamiseen. Miten Abel vakuuttaa Kainin lopettamaan eläinten tappamisen ja syömisen? Hän selittää, että Kain "voisi tulla täysin repeytyneeksi syömällä kasveja". Mitä Sodoman kansa tekee, mikä johtaa Jumalan tuhoamaan heidät? He yrittävät pakottaa Lootin vieraat syömään "syöpää aiheuttavia lihojamme ja kolesterolipommejamme". Miksi Saara nauraa epäuskoisesti Mamren tammien äärellä? Ei siksi, että hän epäilisi Jumalan lupausta, että hän saa pojan vanhalla iällään, vaan koska hän epäilee, että "hän tulee olemaan tulossa vielä monia [vegaanisia] juhlia".

Vaikka Genesiksen tarinat keskittyvät erilaisiin kamppailuihin Jumalan ja muiden kanssa, PETA:n versio on kuin rikkinäinen ennätys. Monet luvut seuraavat sankareita - Aabrahamia, Saaraa, Rebekkaa, Jaakobia ja Joosefia - kun he kulkevat paikasta toiseen saarnaten, että vegaaniruoka maistuu paremmalta, että kasvipohjaiset vaatteet tuntuvat paremmalta eivätkä haise ja että eläimillä, kuten kanoilla ja lampailla, on monimutkaisia tunteita. Harvat hahmoista kasvavat pintatason kääntymystä pidemmälle eläinten syömisestä - muutos, joka vaatii vain yhden tai kaksi sankaria, jotka saarnaavat heille pari riviä röyhkeää "vuoropuhelua".

Ehkä kaikkein kipein teologinen muutos keskittyy "turkisvauvaan", eläimeen, jota Abraham kohtelee kuin omaa lastaan. Luku 21, joka jäljittelee Ensimmäisen Mooseksen kirjan 21. luvun rakennetta, keskittyy siihen, että Abraham ja Sarah adoptoivat Herbie-nimisen koiran. Teksti viittaa siihen, että patriarkka ja hänen vaimonsa rakastavat Herbieä enemmän kuin heidän todellista poikaansa Iisakia, jonka luvattu syntymä Sarahille hänen vanhuudessaan on juutalaisuuden ja kristinuskon kulmakivi.

"Kuka olisi sanonut Abrahamille ja minulle, että me, joita siunataan lapsella, saisimme vielä enemmän iloa siitä, että antaisimme rakastavan kodin tälle ihanalle koiralle, Herbielle?" Saara kysyy. "Kun he kävelivät Herbien kanssa, Sarah ja Abraham ajattelivat, kuinka tärkeää on adoptoida koiria löytöeläintaloista tai pelastusjärjestöistä sen sijaan, että ostaisi niitä kasvattajilta tai lemmikkikaupoista. ... Ja totisesti, iskulause 'Adoptoi – älä shoppaile' kukoisti Saaran sydämessä, ja hän ja Abraham toistivat sitä toisilleen."

Tämä kumous jatkuu seuraavassa luvussa, jossa PETA romuttaa koko kertomuksen siitä, kuinka Jumala pyysi Aabrahamia uhraamaan poikansa Iisakin Moorian vuorella, vain pelastaakseen hänet viime hetkellä - keskeinen kohta, jonka kristityt uskovat edeltävän Jeesuksen ristiinnaulitsemista. PETA:n versiossa 22. Mooseksen kirjan luvusta <> Jumala pyytää Aabrahamia viemään Herbien Moorian vuorelle ja esittelee heidät molemmat vain karitsalle nimeltä Leroy, jonka kanssa he ystävystyvät.

Nämä kaksi lukua selittävät, miksi PETA:n eläinoikeusideologia eroaa niin silmiinpistävästi kristinuskosta. Alkuperäinen Raamattu asettaa eläimet selvästi vastakkain ihmisten kanssa, jotka on tehty Jumalan kuvaksi ja joille hän antaa vallan maan päällä eläviin olentoihin. Jumala lupaa Aabrahamille, että hänestä tulee suuri kansakunta, mutta tuo kansakunta tulee mahdolliseksi vain Aabrahamin luvatun pojan Iisakin kautta, ja Jumala koettelee Aabrahamia pyytämällä häntä uhraamaan tuon luvatun pojan.

PETA:n saarnaaminen ei voi kilpailla tämän innoitetun tarinan rikkauden kanssa, ja näin tehdessään eläinten oikeuksien wokescoldit paljastavat, kuinka tyhjä heidän ideologiansa todella on.

Pyysin PETA:lta vastausta kritiikkiin sen päätöksestä kirjoittaa Raamattu uudelleen, ja eläinoikeusryhmä antoi seuraavan lausunnon:

Vuosien varrella Raamatusta on tietysti ollut monia painoksia ja versioita, mutta The Book: PETA's Version of the Creation Story on yksinkertaisesti moderni versio Genesiksestä, päivitetty heijastamaan yhteiskunnan uutta käsitystä eläimistä tuntevina, älykkäinä yksilöinä, jotka kykenevät iloon, rakkauteen, pelkoon ja kärsimykseen, jotka ovat olemassa omista syistään eivätkä ihmisten hyväksikäytettäväksi. Olemme iloisia siitä, että se herättää keskustelua – uskomme, että se resonoi nuorten kanssa, jotka saattavat olla hämmentyneitä, hämmentyneitä ja jopa lannistuneita tietyistä vanhoista kielenkäyttötavoista, jotka eivät enää heijasta herkkyyttämme ja tietämystämme tänään, ja tarjoaa ajattelemisen aihetta kohdella kaikkia eläviä, tuntevia olentoja arvokkaasti, ystävällisesti ja kunnioittavasti.

Jos PETA:n mukaan Raamattu on "moderni versio Genesiksestä", nykyaika on todella surullinen.

Onko sinulla mielipide tästä artikkelista? Lähetä letters@DailySignal.com sähköpostia, niin harkitsemme muokattujen kommenttiesi julkaisemista tavallisessa "We Hear You" -ominaisuudessamme. Muista sisällyttää artikkelin URL-osoite tai otsikko sekä nimesi ja kaupunkisi ja/tai osavaltiosi.

https://www.dailysignal.com/2023/05/14/vegan-wokescolds-peta-team-ai-rewrite-bible/

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa