Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Kaunis uskonto
Tekoäly – Osa 2 EmptyMa Syys 25, 2023 7:31 pm kirjoittaja Morosus

» Tukholman suomalainen helluntaiseurakunta
Tekoäly – Osa 2 EmptyMa Syys 25, 2023 4:12 pm kirjoittaja Rea Aalto

» Korkeamman toivon tason sivuuttaminen
Tekoäly – Osa 2 EmptyMa Syys 25, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Oikea apostoli on surkea apostoli kuulijoittensa tähden
Tekoäly – Osa 2 EmptySu Syys 24, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Onko Pelastajasi palvelutehtäväsi vai Herra Jeesus?
Tekoäly – Osa 2 EmptyLa Syys 23, 2023 7:02 am kirjoittaja Vierailija

» Olenko vihamiehesi kun puhun sinulle totuutta?
Tekoäly – Osa 2 EmptyLa Syys 23, 2023 6:58 am kirjoittaja Vierailija

» C.O. Rosenius // Katso, käsiini olen minä sinut piirtänyt. Jes. 49:14.
Tekoäly – Osa 2 EmptyPe Syys 22, 2023 1:16 pm kirjoittaja jarrut

» Kelle olemme kyyneleemme velkaa? Kuolemansurun moraalisesta merkityksestä
Tekoäly – Osa 2 EmptyPe Syys 22, 2023 1:01 pm kirjoittaja jarrut

» Jmalan valtakunta on kuin suuri sairaala
Tekoäly – Osa 2 EmptyTo Syys 21, 2023 12:47 pm kirjoittaja jarrut

Syyskuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalenteri Kalenteri


Tekoäly – Osa 2

Siirry alas

Tekoäly – Osa 2 Empty Tekoäly – Osa 2

Viesti kirjoittaja Vierailija Su Kesä 04, 2023 8:13 am


Tekoälyn vaarat tulevaisuudessa (Osa 2) by Hal Lindsey 28.5.2023


Tässä tunnetun amerikkalaisen evankelistan, eskatologin ja kirjailijan, pastori Hal Lindsey'n (ikä 93 vuotta!), viikoittainen Watchman Warning -raportti, joka jatkaa tekoälyn (AI) vaaroista tulevaisuudessa, keskittyen tekoälyn aseelliseen soveltamiseen armeijoita varten. Kauhukuvia voidaan nähdä. Tämä suomentamani ajankohtainen raportti on kirjoittajan toinen osa tekoälyteemasta. Suomennetun ensimmäisen osan voi lukea tästä.

----------------


Tekoäly – Osa 2: Lukittu ja ladattu (AI – Part 2: Locked and Loaded)


By Hal Lindsey 28.5.2023
https://www.hallindsey.com/ww-5-28-2023/


Jos olet pelannut jollakin vapaasti saatavilla olevalla tekoälyohjelmalla, olet todennäköisesti hämmästynyt sen nopeudesta. Pyydä ChatGPT:tä kirjoittamaan 1000 sanan essee Amerikan sisällissodan syistä, ja jopa ilmainen versio sylkee esseen hämmästyttävällä nopeudella. Se ei välttämättä ole täysin tarkka. Se ei ehkä ole niin hyvä kuin se, jonka olisit itse kirjoittanut. Mutta se tekee työn murto-osassa aikaa.

Alusta alkaen tietokoneet hämmästyttivät meidät nopeudellaan. Ja juuri nopeus tekee tekoälystä vaarallisen ja väistämättömän. Tällä hetkellä ihmislentäjät voivat lentää nopeammin kuin tietokoneet. Mutta niin ei tule olemaan kauan. Tietokoneet ovat nopeampia, ja kun tekoälylentäjät paranevat, ne alkavat voittaa ihmislentäjät. Kun näin tapahtuu, kansakunnat ympäri maailmaa joutuvat aseistamaan autonomisia koneita vakavasti otettavin määrin. Jokainen kansakunta, joka kieltäytyy käyttämästä tekoälyä puolustukseensa, on haavoittuvainen.

Sama asia tapahtuu kentällä. Kuvittele nelijalkaisten, koiran kaltaisten robottien armeijaa, joka on aseistettu edistyneillä aseilla ja tekoälyllä. Aluksi ne ovat ihmisille vaikeita voittaa. Sitten ihmiset eivät pysty voittamaan niitä ollenkaan. Tämä pakottaa kansat aseistamaan autonomisia koneita, joita ei voida kytkeä irti.

Vuonna 1940 Isaac Asimov alkoi kirjoittaa tarina-sarjaa roboteista, joilla on kyky ajatella ja järki. Vuoteen 1942 mennessä hän oli kehittänyt sen, mitä nykyään kutsumme "robotiikan kolmeksi pääsäännöksi" tai "Asimovin laeiksi". Ensimmäinen on tärkein. "Robotti ei saa vahingoittaa ihmistä tai toimettomuuden vuoksi antaa ihmisen tulla vahingoitetuksi."

On täytynyt olla lohdullista ajatella, että jos ihmiset koskaan pystyisivät luomaan todellisia ajattelukoneita, meillä olisi varmasti viisautta rakentaa jonkinlainen turvamekanismi. Ajatus saattoi lohduttaa, mutta se oli myös hölynpölyä. Ihmiset eivät koskaan antaisi tällaista merkittävyyttä omaavien mahdollisten aseiden jäädä rakentamatta tai käyttämättä.

Tekoäly ei ehkä koskaan saavuta todellista tietoisuutta kuten sinulla tai edes koirallasi on. Tekoäly voi simuloida tietoisuutta ja tunteita, mutta ne eivät ole lähelläkään todellista tietoisuutta. Eikä se ole kovin rauhoittavaa. Jos mikään, niin tietoisuuden puute tekee näistä koneista vaarallisempia. Se tarkoittaa, että niillä on valtava kyky ilman mitään empatiaa.

"Robotiikan ensimmäinen pääsääntö" ei ole yhteensopiva sotilaallisten sovellusten kanssa, ja armeijat käyttävät tällä hetkellä valtavia summia tekoälyyn perustuvien asejärjestelmien kehittämiseen. Tällaiset koneet sekä taistelevat että tappavat. Poliisiosastot ja jopa yksityiset turvayritykset käyttävät myös aseistettuja tekoälypohjaisia koneita – autonomisia robotteja. Jokainen armeija, joka ei hyväksy tekoälyä, jää toivottomasti jälkeen. Asevoimilla ympäri maailmaa ei ole vaihtoehtoa. Heidän on lisättävä tekoäly aseisiinsa ja aseet heidän tekoälyynsä.

Elokuvissa autonomiset koneet kääntyvät usein ihmiskuntaa vastaan. Onko se mahdollista? Yksi tekoälyn pioneereista, Mo Gawdat, ennustaa, että tekoäly pystyy jonain päivänä rakentamaan omia koneitaan suorittamaan omat toimintaohjeensa ohittaen ihmiset kokonaan. Hän sanoo, että tällainen tekoäly luultavasti ajattelee ihmisiä "roskana". Mitä teet roskan kanssa? Siivoat sen – yrität päästä eroon siitä.

Jos aikaa riittää, tekoäly saattaa tehdä tuhoisia asioita ihmiskunnalle. Ja tekoäly on vain yksi useista äärimmäisistä uhista sivilisaatiolle. Meidän tulee vastata tällaisiin uhkiin viisaalla politiikalla ja harkituilla toimilla. Meidän tulee olla hyviä kansalaisia ja hyviä taloudenhoitajia. Ja meidän tulee rukoilla. Presidentit Washington ja Lincoln johtivat kansakuntaa kiitosrukouksissa, joihin sisältyi parannuksenteko. D-päivänä (Normandian maihinnousu) Franklin Roosevelt johti kansakuntaa rukouksessa kehottaen kansalaisiaan aloittamaan ja lopettamaan jokaisen päivän "palavan" rukouksen kanssa. Tällä vaaran hetkellä, koko maailman tarvitsee nöyrästi kutsua Jumalaa katumuksessa ja avuksi.

Tekipä maailma mitä tahansa, sinä voit kuitenkin seistä lujasti Jumalan armossa. Raamattu varoitti kauan sitten päivistä, joita nyt elämme. Mutta se myös käskee niitä, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa, olemaan pelkäämättä ja vaeltamaan uskossa, että Hän pitää meistä huolen. Joten nosta pääsi. Vapautuksesi lähestyy!


Lähettänyt Olli-R klo 17.06


http://nokialainen.blogspot.com/2023/06/tekoalyn-vaarat-tulevaisuudessa-osa-2.html

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa