Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Kaunis uskonto
Tekoäly (Artificial Intelligence) EmptyMa Syys 25, 2023 7:31 pm kirjoittaja Morosus

» Tukholman suomalainen helluntaiseurakunta
Tekoäly (Artificial Intelligence) EmptyMa Syys 25, 2023 4:12 pm kirjoittaja Rea Aalto

» Korkeamman toivon tason sivuuttaminen
Tekoäly (Artificial Intelligence) EmptyMa Syys 25, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Oikea apostoli on surkea apostoli kuulijoittensa tähden
Tekoäly (Artificial Intelligence) EmptySu Syys 24, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Onko Pelastajasi palvelutehtäväsi vai Herra Jeesus?
Tekoäly (Artificial Intelligence) EmptyLa Syys 23, 2023 7:02 am kirjoittaja Vierailija

» Olenko vihamiehesi kun puhun sinulle totuutta?
Tekoäly (Artificial Intelligence) EmptyLa Syys 23, 2023 6:58 am kirjoittaja Vierailija

» C.O. Rosenius // Katso, käsiini olen minä sinut piirtänyt. Jes. 49:14.
Tekoäly (Artificial Intelligence) EmptyPe Syys 22, 2023 1:16 pm kirjoittaja jarrut

» Kelle olemme kyyneleemme velkaa? Kuolemansurun moraalisesta merkityksestä
Tekoäly (Artificial Intelligence) EmptyPe Syys 22, 2023 1:01 pm kirjoittaja jarrut

» Jmalan valtakunta on kuin suuri sairaala
Tekoäly (Artificial Intelligence) EmptyTo Syys 21, 2023 12:47 pm kirjoittaja jarrut

Syyskuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalenteri Kalenteri


Tekoäly (Artificial Intelligence)

Siirry alas

Tekoäly (Artificial Intelligence) Empty Tekoäly (Artificial Intelligence)

Viesti kirjoittaja Vierailija To Kesä 01, 2023 7:58 am


Tekoälyn vaarat erityisesti Raamatun profetian valossa by Hal Lindsey 21.5.2023


Tässä tunnetun amerikkalaisen evankelistan, eskatologin ja kirjailijan, pastori Hal Lindsey'n (ikä 93 vuotta!), viikoittainen Watchman Warning -raportti tekoälyn (AI) vaaroista tulevaisuudessa, varsinkin Antikristuksen maailmanhallituksen aikana, jolloin vallitsee ns. pedonmerkkitalous. Raamatun profetian mukaan tekoäly valjastetaan siis pahan käyttöön. Vielä se ei ole sitä. Ajankohtaisen raportin suomensi: Olli R. + Google-kääntäjä

---------------


Tekoäly (Artificial Intelligence)


By Hal Lindsey 21.5.2023
https://www.hallindsey.com/ww-5-21-2023/


Jotkut maailman suurimmista mielistä ovat jo useiden vuosien ajan varoittaneet meitä tekoälyn – AI:n – vaaroista. Yleisö on pitkälti vakuuttunut. Uuden Reuters'in kyselyn mukaan 61 prosenttia amerikkalaisista pitää tekoälyä uhkana ihmiskunnan tulevaisuudelle. Vielä tärkeämpää on, että tekoälytutkijat ovat yleensä samaa mieltä. Nämä ovat ihmisiä, jotka käyvät töissä joka päivä ja vievät eteenpäin tekoälyteknologiaa. Äskettäinen mielipidemittaus osoitti, että puolet heistä myöntää uskovansa, että tekoälyllä on vähintään 10 prosentin todennäköisyys aiheuttaa ihmiskunnan sukupuutto.

Jokaisen, jonka mielestä 10% on pieni mahdollisuus, tulisi pohtia omaa elämäänsä. Ostaisitko auton, jos tietäisit, että sen jarruilla on 10%:n mahdollisuus vioittua? Valmistaisitko aterian, jolla olisi 10%:n mahdollisuus tappaa lapsesi tai lapsenlapsesi? Nämä ihmiset ajattelevat, että tekoälyllä on hyvät mahdollisuudet tappaa jokaisen lapset, myös heidän omansa. Silti he jatkavat sinnikkäästi sen tavoittelussa. Miksi? Koska he pitävät sitä väistämättömänä. Lukemissani kommenteissa sanotaan esimerkiksi: "Jos minä en tee sitä, joku muu tekee."

Raamatun profetia ei sano, että tekoäly aiheuttaisi ihmiskunnan sukupuuton. Itse asiassa Raamattu opettaa ihmisten ja ihmissuvun ikuisesta luonteesta. Mutta tekoälyn tutkijoiden tuomiopäivän mielipiteet osoittavat vauhdin tason, jonka tekoäly on jo saavuttanut. Puolet tällä alalla työskentelevistä ihmisistä ajattelee, että sillä on hyvät mahdollisuudet tuhota meidät, mutta silti he jatkavat. Useimmat heistä näyttävät ajattelevan, että olemme jo ylittäneet pisteen, josta ei ole paluuta.

Tekoälyn vauhti tekee ihmissäätelijöille mahdottomaksi pysäyttää sitä. Äskettäin jotkut maailman tunnetuimmista tiedemiehistä ja insinööreistä allekirjoittivat kirjeen, jossa vaadittiin kuuden kuukauden taukoa korkean tason tekoälyjärjestelmien "koulutuksessa". Kongressissa on pidetty kuulemistilaisuuksia siitä, miten tekoälyä voidaan säännellä – antamaan sille "suojakaiteet".

Näistä asioista ei tule mitään, ja tässä on syy – Kiina. Kiinan kansantasavalta näkisi Yhdysvaltojen tauon tekoälykoulutuksessa mahdollisuutena päästä eteenpäin kilpailussa, joka muuttaa perusteellisesti ihmiskunnan. Voitteko kuvitella, että Yhdysvaltain armeija sallisi muiden kansakuntien päästä niin pitkälle? Ja älkää erehtykö, kuusi kuukautta on ikuisuusaika tämän tekniikan kehittämisessä. Se on ollut hidasta eteenpäin menemistä vuosikymmenien ajan, mutta nyt se tapahtuu nopeasti.

Useat asiat Raamatun profetiassa näyttävät viittaavan tekoälyn lopunaikojen käyttöön. Onneksi mikään niistä ei liity ihmiskunnan sukupuuttoon. Mutta niihin liittyy hämmästyttävä ihmisoikeuksien menetys. Esimerkiksi Ilmestyskirja 13 puhuu talousjärjestelmästä, joka perustuu pedon merkkiin. Se edellyttää, että kaikki liiketapahtumat menevät Merkki-järjestelmän läpi. Varmistaakseen kuuliaisuuden, Antikristuksen hallituksen on valvottava kaikkia koko ajan. Ei ole tarpeeksi ihmisiä valvomaan ihmiskuntaa tällä tasolla, mutta tekoäly voi seurata jatkuvasti kaikkia.

Tekoäly voi valvoa miljardeja kameroita, tietokoneita, satelliitteja, kassakoneita, puhelimia ja kaikkea muuta siihen kytkettyä. Tulevat poliisiajoneuvot eivät ole kaikki miehitettyjä. Robotti-partioautot ja ilmadroonit partioivat lähiöissä ja bisnesympäristössä. Jokainen näistä on varustettu katsomaan ja kuuntelemaan seinien läpi, lukemaan jokainen rekisterikilpi, ja käyttämään kasvojentunnistusta jokaisen kasvoihin. Tekoäly korreloi ja tulkitsee tämän valtavan tietovirran. Se ei koskaan nuku; ei koskaan pidä taukoa.

Tekoälyllä toimivat robotit voivat valvoa lakeja. Tavallisen poliisin kriitikot syyttävät heitä suosimisesta ja tunnepohjaisista ennakkoluuloista. Mutta jos vapautat poliisin, sinulla on edelleen rikollisuuden ja rikollisten ongelma. Tekoälyrobotilla sen sijaan ei ole tunteita. Ne kohtelevat kaikkia samalla tavalla. Ne eivät vaadi korvausta. Ja ne voivat olla niin tappavia kuin tarvitaan.

Olemme matkalla uuteen maailmaan, emmekä kävele. Juoksemme – pinkaisemme.

Raamattu kuvaili aikaamme tuhansia vuosia sitten. Kuten aina, Jumalan ennustukset osoittautuvat todeksi. Sen sijaan, että nämä pelottaisivat meitä, näiden asioiden pitäisi vahvistaa luottamustamme kaikkiin Hänen lupauksiinsa. Joten älä lannistu. Pitäkää sen sijaan lujasti kiinni toivonne tunnustuksesta, sillä Hän, joka on luvannut, on uskollinen. (Hepr. 10:23)

Lähettänyt Olli-R klo 15.57


http://nokialainen.blogspot.com/2023/05/tekoalyn-vaarat-erityisesti-raamatun.html

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa